Епоха бідності тільки починається? Експерти пояснили, що буде з цінами в Україні в 2020 році

Директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко заявив, що "вписатися" у 6% інфляції у 2020 році буде вкрай складно. Небезпекою для зниження темпів зростання цін може стати масоване кредитування економіки, а, коли гроші йдуть в економіку, це завжди призводить до зростання інфляції, передають Патріоти України.

"Уже через кілька років в Україні інфляція може цілком вийти на європейські показники. Я думаю, що ми зможемо і через три роки побачити інфляцію 3%. Але тут головне, щоб була інтегральна мета – і кредитувати економіку, і щоб інфляція була низькою ", – зазначив Дорошенко.

Крім того, виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин акцентував увагу на тому, що величезний негативний торговий баланс тисне на валютний ринок.

"Якщо впаде гривня, рівень інфляції буде величезним. 5% інфляції можливі в умовах економіки, що стабільно розвивається, розвитку промисловості, створення нових робочих місць, і коли інвестори оббивають пороги і хочуть вкладати в вашу країну гроші. А поки це лише економічний романтизм", – резюмував він.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...