"Епоха бідності" закінчилася: Опалення електроенергією подорожчає

Українцям під різдвяну ялинку приготували черговий неприємний сюрприз.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, скасувала пільговий тариф для українців, які користуються електричним опаленням. Унаслідок цього опалення подорожчає удвічі. Про це у Facebook повідомив адвокат Володимир Тимошин, передають Патріоти України.

"Чергові "покращення". НКРЕКП видала нову постанову (буде опублікована сьогодні, якраз під Різдво). З 06.01.2021 року скасовано пільговий тариф для споживачів, які користувалися електроопаленням", – пише Тимошин.

За його словами, з першого жовтня до першого квітня діяв тариф 0,9 грн вдень і 0,45 грн вночі (за умови двотарифного лічильника) до 3000 кВт на місяць. Новий тариф становить 1,68 грн удень і 0,9 грн вночі.

"Свого часу споживачі (переважно це приватний сектор) відмовилися від газу, придбали електрокотли, перейшли на електроопалення, повіривши державі. У зимовий період оплата становила в середньому 2500-3000 грн. Тепер це буде 5000-6000 грн. З Новим роком! З Різдвом. З Новими тарифами!" – резюмував Тимошин.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...