Епоха електрокарів наближається і в Україні: У Шмигаля розробляють заборону на автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння

У новому законопроєкті між іншим може бути прийнято зобов'язання для населених пунктів на закупівлю виключно електричних видів транспорту (переважно вітчизняного виробництва).

В Украине впервые заговорили о запрете ввоза автомобилей с ДВС - запрет ДВСВ Україні розробляють ініціативу заборони на продаж автомобілів з ДВЗ. Міністерство інфраструктури України розробляє заходи, які будуть прописані в законопроектах. Про це пише портал autoconsulting, інформують Патріоти України.

Вперше про заборону продажів автомобілів в ДВЗ в Україні заговори на початку поточного року, після проведення презентації в Кабінеті міністрів. Але конкретної заборони на продаж машин з двигунами внутрішнього згоряння там не було, а мова йшла тільки про введення екологічного податку, що повинно було підштовхнути автомобілістів пересісти на електричні автомобілі.

Майбутній законопроект поки не показали. Однак в ході Транспортної тижні в Одесі були озвучені нові ініціативи Міністерства інфраструктури України:

  • Ухвалення закону з визначенням електромобільних термінів;
  • Зобов'язання для населених пунктів на закупівлю виключно електричних видів транспорту (переважно вітчизняного виробництва);
  • Заборона на імпорт автомобілів з ДВС;
  • Податкові пільги на виробництво і покупку електрокарів.

Очевидно, що заборона на продаж автомобілів з ДВС в Україні вже розробляється. Невизначеними залишаються його форма і строки.

Сьогодні тільки одне місто в Україні заборонило в'їзд дизельних автомобілів в центр - Львів

За даними AUTO-Consulting, на сьогодні ініціативу заборони в'їзду дизельного автотранспорту в центр міста задекларували лише влади Львова. Львівська міськрада прийняла рішення №934 про комплекс заходів щодо поліпшення якості повітря в місті. Серед досить великого списку значиться і створення у Львові Low emission zones, доступ до яких матимуть транспортні засоби певних класів екологічності або тільки електротранспорт. Притому, вже з 2021 рік Львів заборонить в'їзд вантажівок і старих авто (до 1991 року випуску) та авто без каталізаторів в деякі особливо навантажені зони міста.

У планах ввести заборону на в'їзд до деяких особливо навантажені зони міста таким автотранспортним засобам як:

  • вантажівки;
  • Старі авто (до 1991 року випуску);
  • Авто без каталізаторів.

З 2025 року в місто планують взагалі не пускати вантажний автотранспорт і транспорт, який не відповідає певним екостандартам, або не має альтернативний привід. Мається на увазі гібридні авто, які можуть пересуватися на електричному приводі. А з 2030 рік Львів має намір ввести заборону на в'їзд в місто всіх дизельних автомобілів.

Джерело: autoconsulting

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...