Ердоган відкрив найбільше у Європі газове сховище

У Туреччині на північному заході відкрили нову чергу підземних газосховищ. Це зробило Сіліврійське сховище найбільшим у Європі з об'ємом 4,6 млрд куб. м. У його відкритті взяв участь президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

"Із сьогоднішнім відкриттям "Сіліврі" стало найбільшим підземним сховищем газу в Європі. Як відомо, ми створили цей об'єкт у Сіліврі та ввели в експлуатацію першу чергу 2007 року. Це сховище природного газу має добову потужність 45 мільйонів кубічних метрів закачування та 75 мільйонів кубічних метрів зворотного видобутку", – сказав він на церемонії.

Ердоган додав, що регіон Фракія стане хабом природного газу. Щодо цього вже підписали контакти з партнерами в регіоні. Зокрема з Росією.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...