Фермери розвіяли паніку з приводу дефіциту картоплі в Україні: Якими будуть ціни

Дефіциту картоплі взимку в Україні не буде, як це прогнозували раніше. Про це повідомив голова Асоціації фермерів Рівненської області Андрій Кузьмич виданню "Радіо Трек", передають Патріоти України.

Нагадаємо, що раніше експерти говорили, що нинішня картопля виросла невеликою – до 30 міліметрів у діаметрі. Картоплю такого розміру зазвичай передають на крохмаль, згодовують худобі або залишають для посадки на наступний рік. Але це виявилося далеко від істини.

"Хоча і були не сильно сприятливі умови, але те, що чую і у нас по області, і по Україні, картопля повинна бути. Не проблема - виростити, проблема - реалізувати і за якою ціною. Тому що зараз заготівельні ціни на картоплю - дуже низькі", - повідомив Кузьмич.

Експерт нагадав, що в картопляному краї овоч завжди коштує недорого. А коли ще на нього урожай - тим більше.

Скільки буде коштувати картопля

Андрій Кузьмич повідомив, що в цьому сезоні ціна овоча прогнозується близько 10 гривень за кілограм.

Користь картоплі

Включаючи картоплю у свій раціон, можна збагатити його калієм, фосфором, магнієм і кальцієм. Крім того, в картоплі є важливі мікроелементи (залізо, марганець, мідь, цинк) і вітаміни. Але не слід забувати про те, що користь можна отримати тільки з правильно приготованої картоплі. Не варто її смажити, краще запікати.

Пенсії з 1 травня перерахують автоматично: Ось кого торкнеться підвищення

понеділок, 29 квітень 2024, 6:50

Пенсії в Україні перерахують із 1 травня. Йдеться про тих, хто досяг віку від 70 років і при цьому розмір їхньої виплати не сягає 10 340,35 грн. Такий перерахунок відбудеться автоматично, передають Патріоти України. Щоб отримати доплати, потрібно відпо...

В Україні кардинально змінилася ситуація на ринку праці: Названо професію, яка несподівано стала непопулярною

понеділок, 29 квітень 2024, 6:44

В Україні спостерігається значний дефіцит на ринку праці. Високий попит мають практично всі професійні працівники, крім працівників сфери IT.Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA, передають Патріоти України. В Україні, згідно з даними опитування НБУ, ско...