Фінансові аналітики України попереджають про можливість різкого стрибка курсу долара на тижні

Протягом найближчого тижня очікується помірний ріст курсу долара до гривні. Долар подолає рівень у 28 гривень. Однак у разі паніки на ринку курс може зрости до 28,5 гривень Про це заявив Максим Пархоменко, аналітик Альпарі, зазначають Патріоти України.

"На міжбанку валюта може торгуватися через тиждень близько 28,20-28,25 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 28,0/28,20 грн", - сказав він.

Як зазначив аналітик, за минулий тиждень курс долара до гривні продовжив зростання. В середньому зростання котирувань становив 0.9% по всьому спектру ринку. Так, з минулої п'ятниці офіційний курс долара за даними НБУ зріс з позначки в 27,69 до 27,95, що склало близько 0,9%. Зростає ціна долара і на готівковому ринку. Підсумком тижня став факт пробиття позначки у 28,00 гривень за долар. За підсумками п'ятниці готівковий ринок закриває тиждень на рівні 27,95.

"Зростання долара до таких відміток робить цілком реальним тестування значень вище 28 гривень за долар. При цьому важливим фактором будуть дії учасників ринку, адже за фактом останнім часом НБУ не особливо активно бере участь в торгах на міжбанку, а це означає, що при досягненні позначки у 28 гривень за долар ЦБ не буде проводити інтервенції, що може викликати паніку на ринку, а це дозволить вирости вище позначки 28,50", - додав він.

Джерело: РБК-Україна

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...