Фінансист дав прогноз курсу валют до кінця вересня

У вересні долар може торгуватися в діапазоні 26,6-27,1 грн, євро - 31,2-31,8 грн, розповів Вадим Іосуб, старший аналітик "Альпарі", зазначають Патріоти України.

"У серпні гривня знову зміцнилася до долара - дев'ятий місяць поспіль, із грудня минулого року. Також до євро - четвертий місяць поспіль, із травня. Втім, зміцнення до долара було досить скромним. Судячи з офіційних курсів НБУ, долар за місяць знизився з 26,8867 до 26,8601 гривень (-0,1%). Курс євро випробував більш помітний тиск, він за цей же час знизився з 31,9239 до 31,6963 гривні (-0,7%)", - говорить аналітик.

При цьому від початку року долар знизився до гривні на 5%, а євро подешевшав до національної валюти на 8,8%.

"Серед валют країн колишнього СРСР гривня посідає друге місце по зміцненню до долара з початку року після вірменського драма. За зміцненням у серпні гривня посіла третє місце, пропустивши вперед молдовський лей і грузинський ларі", - зазначив Вадим Іосуб.

Зміцнення гривні багато в чому пов'язане зі сприятливою зовнішньоторговельної кон'юнктурою і сплатою бізнесом квартальних податків.

"Позитивно позначився і розподіл МВФ спеціальних прав запозичення (SDR), що дозволило наростити міжнародні резерви до $31,5 мільярдів. Це максимальне значення за дев'ять років", - додав аналітик.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...