Фіндопомога від американської організації HIAS: Хто з українців може отримати 6,6 тис. грн

Американська організація HIAS вже запустила новий проєкт, який виплачуватиме українцям допомогу через благодійний фонд "Право на захист", передають Патріоти України.

На виплати можуть претендувати постраждалі від воєнних дій у Броварах, Бучі, Ірпені та інших населених пунктах Київської області, а також у Харківській області та ін. Виплата становитиме 6660 грн на кожного члена родини. Про це йдеться в повідомленні "Право на захист".

Хто може отримати гроші?

Звернутися по грошову допомогу зможуть не тільки люди, що втратили житло, бізнес, засоби до існування внаслідок воєнних дій на цій території, але й вразливі родини ВПО у цих областях (з двома і більше дітьми, з людьми 55+, з вагітними жінками або молодими матусями з малятами до 2 років, а також особи з інвалідністю, неповні родини тощо).

Перевага надається родинам переселенців, які стали на облік протягом останнього місяця, навіть якщо вони не мають перелічених вище вразливостей.

Так, отримати гроші можуть такі категорії громадян:

  • родини (ВПО), які були переміщені протягом останніх 30 днів;
  • постраждалі сім'ї від обстрілів, родини, які втратили засоби до існування (пошкоджений/втрачений магазин, ферма, худоба тощо) внаслідок проведення військових дій;
  • ВПО або люди, що перемістились більше ніж 30 днів тому, мають дохід менший ніж 5400 грн на особу (за останні 3 місяці) та відповідають хоча б одному з критеріїв вразливості:

1.мають двох або більше дітей;

2. є особи з інвалідністю;

3. родина ведеться однією особою (чоловіком або жінкою);

4. є вагітні жінки та жінки з грудними дітьми до 2 років;

5. мають людей похилого віку (55+ років) в родині.

При цьому не зможуть звернутися із заявкою ті родини, хто вже отримував виплати від інших міжнародних організацій.

Як подати заявку?

Київська область – м. Бровари, вул. Незалежності 5 (вхід з двору). Графік роботи: будні, з 9:00 до 18:00.

Харківська область – адреси та розклад роботи мобільних груп по Харківській області можна відстежувати в каналі.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...