Fitch і S&P погіршили рейтинг України до обмеженого дефолту

Агентства Fitch і S&P погіршили кредитні рейтинги України. Причиною стало відтермінування платежів за державним боргом на два роки, передають Патріоти України.

Нещодавно у Міністерстві фінансів заявили, що терміни погашення всіх 13 серій суверенних єврооблігацій буде продовжено на два роки. Купонні платежі також відтерміновуються на цей період.

Таким чином Україна за ці два роки зможе зекономити майже 6 мільярдів доларів. Але рейтингові агентства вважають, що це дефолт.

Кредитний рейтинг України у Fitch та S&P погіршився

Fitch розглядають це як обмін проблемного боргу і тому знижують рейтинг України до 'RD' (restricted default). А всі випуски облігацій – до 'D'. Раніше вони розміщувалися на переддефолтному рівні 'C'.

S&P визначив рейтинг України тепер як 'SD' (selective default), а євробондів – на рівні 'D'. Агентства зможуть вважати, що Україна вийшла з дефолту тоді, коли реструктуризація комерційного боргу у іноземній валюті набуде чинності. Її рейтинг тоді ж і підвищать.

Доведеться затягнути паски? Тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку: Скільки коштуватиме кВт*год

четвер, 18 квітень 2024, 6:50

В Україні тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку. До травня, ймовірно, в уряді не встигнуть ухвалити рішення. Якщо до нової хвилі атак РФ на енергосистему в Міненерго спростовували заяви про плани підняти ціни на струм, то зараз відкрито г...

Можна собі уявити настрої у Кремлі: Через загрозу санкцій США Китай вперше за півтора роки скоротив експорт до Росії , – Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 6:23

Китай залишається головним постачальником стратегічних товарів необхідних для продовження війни проти України. Експорт товарів з Китаю до Росії у березні впав вперше з середини 2022 року після погроз США розширити санкції проти китайських компаній. За ...