Фокус не вдався: Суд заблокував передачу в концесію порту Херсон

Шостий апеляційний адмінсуд Києва 3 лютого зупинив дію наказу про затвердження результатів конкурсу на концесію ДП Херсонський морський торговельний порт (ХМТП). Про це пише профільне видання "Порти України", повідомляють Патріоти України.

Завершення конкурсу призупинено через позов ТОВ Спеціальна компанія Морський порт Херсон (консорціум ТОВ Аскет-Шиппінг (40%) і ТОВ Глобал Грейн (60%)). Цю компанію відсторонили від конкурсу на одному з етапів. Вона звернулася до суду з вимогою визнати прoтиправним і відмінити наказ Міністерства інфраструктури від 17 січня 2020 року № 10 «Про відхилення претендента від участі у кoнцесійному кoнкурсі». Ухвала суду від 3 лютого буде діяти до вступу в законну силу рішення суду по суті.

«Зупинити дію наказу від 21 січня 2020 року № 16 „Про затвердження результатів концесійного конкурсу та визначення переможця концесійного конкурсу щодо надання у концесію цілісного майнового комплексу, що забезпечує комплексне надання послуг у морському порту Херсон, включаючи майно ДП „Херсонський морський торговельний порт“, майно ДП „Адміністрація морських портів України“, а також об'єкти, спеціально збудовані відповідно до умов концесійного договору“ до вступу рішення суду в законну силу по даній справі», — йдеться в ухвалі суду.

Мінінфраструктури та створеній Міністерством концесійній комісії та робочій групі заборонено робити будь-які дії, спрямовані на завершення концесійного конкурсу. Міністерство інфраструктури України готує заяву щодо зазначеного рішення суду.

Нагадаємо, конкурс був оголошений у вересні минулого року. Переможцем стало ТОВ Рисоіл-Херсон. У Кабміні зазначали, що умовами передбачені висока ставка змінного концесійного платежу (7%), сума фіксованого концесійного платежу в 12 млн грн та інвестиційні зобов’язання — майже 300 млн грн. Очікувалося, що договір буде підписаний протягом півроку.

ТОВ Рисоіл-Херсон — консорціум у складі ТОВ Петро Ойл енд Кемікалс — 60% (входить до групи компаній Georgian industrial Group, GIG, Грузія) та українського портового оператора АТ Risoil S. A. (Швейцарія) — 40%.

Подалі від блекаутів: В Україні фіксується рекордне виробництво електроенергії ГЕС

вівторок, 19 березень 2024, 5:58

Унаслідок раннього водопілля українські гідроелектростанції виробляють близько 65 млн кВт-год. електроенергії щодня, що є рекордним показником. Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота. За йог...

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...