ФОПам скасовують пільговий податок і повертають деякі штрафи: У комітеті Ради ухвалили рішення

В Україні планують скасувати скасувати пільгову ставку для ФОПів (фізособ-підприємців) третьої групи у розмірі 2% з доходу. Нормальну ставку 5% повернуть з 1 липня 2023 року. Крім того, відновиться накладання штрафів за порушення з видачею чеків (використанням РРО), передають Патріоти України.

Відповідний законопроєкт № 8401 вже підтримав комітет Верховної Ради з питань податкової політики, повідомив голова цього комітету Данило Гетманцев. Документ розглянуть у сесонній залі парламенту до 26 лютого, уточнив заступник голови комітету Ярослав Железняк.

Ухвалення законопроєкту є одним із маячків Міжнародного валютного фонду (МВФ). Крім скасування 2% податку для ФОПів, законопроєкт передбачає:

  • скасування пільги зі сплати податку для 1 та 2-ї групи ФОП;
  • повернення штрафів порушення використання РРО;
  • поновлення документальних перевірок.

Як пояснював раніше Гетманцев, запровадження пільгової ставки у 2% для ФОПів приймалося на початку повномасштабного вторгнення Росії, коли передбачалося, що війна буде нетривалою. Тепер знижена ставка вже зіграла роль, і її час скасовувати, оскільки бюджет країни гостро потребує надходжень. Ідею підтримує і МВФ. Логіка Фонду проста: доходи треба збільшувати, а витрати – скорочувати. Пільгова ставка дорого коштує економіці, отже від неї потрібно відмовлятися.

Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...