"Франція не потребує російського газу": Макрон раптово підтримав введення енергетичного ембарго

Франція не потребує постачання російського газу. Як заявив президент країни Еммануель Макрон, він підтримує повне нафтове та газове ембарго щодо країни-терориста, передають Патріоти України.

Також він спростовує інформацію про те, що саме з його ініціативи до завершення президентських виборів у Франції було відкладено питання ембарго на російську нафту. Про це Макрон розповів у понеділок, 19 квітня, в інтерв'ю France 5.

Глава держави зазначив, що Європа має припинити купувати нафту та газ у Росії. Мета – "послабити здатність Москви" продовжувати криваву війну в Україні.

Макрон додав, що Франція не залежить від постачання російського газу. При цьому президент додав, що "ринок (газа. – Ред.) взаємопов'язаний і Європа залежить від російського газу".

Порівняно з іншими великими європейськими економіками, Франція не сильно залежить від російського газу та нафти. Якщо порівнювати з тією самою Німеччиною та Італією, які імпортують 40-50% газу з РФ, частка Франції становить лише 25%. При цьому найбільшим постачальником газу до Франції є Норвегія (35%).

Виплати біженцям: Ось яку грошову допомогу отримують українці у Німеччині та Польщі

четвер, 2 травень 2024, 6:59

Німеччина та Польща - дві країни, які прийняли найбільше українських біженців. Сукупно там перебувають понад половина всіх людей з тимчасовим захистом у ЄС."РБК-Україна" розповідає, які виплати та програми допомоги для втікачів від війни діють в Польщі...

В Україні ціни на популярний фрукт б'ють минулорічні рекорди: Що відбувається

четвер, 2 травень 2024, 6:48

Вартість бананів в Україні стрімко зросла. Закупівельна ціна перевищила торішній рекорд, сягнувши 49,8 грн за кілограм. У супермаркетах банани коштують уже близько 70 грн за кіло, передають Патріоти України. Причиною зростання є кліматичні зміни, які з...