Автопром у гонці за виживання: Chevrolet показав електричний кросовер Equinox EV з надзвичайно привабливим цінником

Chevrolet Equinox EV / Chevrolet

Дизайн новинки теж нівроку – його виробник продемонстрував вперше. Та важливіше, що компактному кросоверу обіцяно стартовий цінник у 30 тисяч доларів, зазначають Патріоти України.

Слідом за презентацією електричного пікапа Silverado, бренд Chevrolet зробив ще одне важливе розкриття: Голова концерну General Motors Меррі Бара заявила на виставці CES, що наступного року на ринок вийдуть два нових електрокари на платформі GM Ultium. Першим у продажу з’явиться Blazer EV, навесні, а восени до нього приєднається компактніший Equinox EV.

Вигляд Blazer EV компанія Chevrolet все ще тримає в таємниці, а от Equinox EV дозволила роздивитись зовні та всередині. Хоча виробник не оприлюднив специфікації, прототип виглядає досить привабливо, щоб стати справжнім бестселером, завдяки ціні від 30 тисяч доларів. Електромобіля такого класу в США не пропонує жоден американський виробник.

Використання модульної платформи GM Ultium означає, що електричні Equinox та Blazer (які не матимуть нічого спільного з однойменними моделями з ДВЗ) зможуть долати на одному заряді 400–480 км. Відтак, вони складуть гідну конкуренцію головному супернику – Ford Mustang Mach-E із запасом ходу 360 – 505 кілометрів.

Крім Equinox EV та Blazer EV, модульну платформу GM Ultium використовують та будуть мати наступні моделі: Chevrolet Bolt та Bolt EUV, Chevrolet Silverado EV, GMC Sierra EV і Hummer EV, а також Cadillac Lyriq і Celestiq. Для двох останніх також вже відомі ціни: кросовер Lyriq коштує від 59 990 доларів, а седан Celestiq обійдеться покупцям щонайменше у 200 000 доларів.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...