​Галичина йде у прорив: На Львівщині починають платити домогосподарствам за перехід на "зелену" енергетику

Керівництво Львівської області з 2020 року буде компенсувати домогосподарствам до 100 тисяч гривень за установку сонячних панелей і до 125 тисяч гривень - за установку вітрогенераторів, зазначають Патріоти України.

Відповідне рішення було прийнято на сесії Львівської обласної ради; про це йдеться в повідомленні прес-служби Львівської обласної державної адміністрації.

"З 2020 року у Львівській області збільшать граничний обсяг відшкодування 10% тіла кредиту для встановлення покрівельних сонячних електростанцій з 25 до 100 тисяч гривень і введуть компенсацію 10% тіла кредиту для вітроелектростанцій в розмірі 125 тисяч гривень", - сказано в повідомленні.

У повідомленні також йдеться, що в "Програмі енергозбереження для жителів Львівської області" з IV кварталу 2019 року з'явиться принцип заохочення населення за установку систем теплопостачання і гарячого водопостачання з використанням відновлюваних джерел енергії.

За даними відомства, домогосподарства Львівської області зможуть отримати компенсацію до 50 тисяч гривень за теплові насоси грунтового типу, до 25 тисяч гривень за теплові насоси повітряного типу, і до 15 тисяч гривень за встановлені сонячні колектори.

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...