"Газпром" почав демонтувати труби для транзиту газу через Україну, - глава ГТС Макогон

Фактично росіяни зараз хочуть знищити навіть теоретичну можливість транзиту газу через Україну в майбутньому

Сергій Макогон. Фото: Високий замок.

"Газпром" почав демонтувати труби на своїй території, якими газ поставляється до кордону з Україною, фактично вони хочуть знищити навіть теоретичну можливість транзиту газу через Україну в майбутньому. Про це в інтерв'ю Oilpoint розповів глава оператора ГТС Сергій Макогон, передають Патріоти України.

Відповідаючи на запитання, чи не виключаєте ви варіант малого транзиту - використання системи для адресної закупівлі європейцями, він відповів: "Якщо така можливість буде - ми завжди готові забезпечити транзит".

"Так, потужності стануть менше, але ми зможемо виконувати невеликі обсяги транзиту - 20-30 млрд кубометрів. Він буде здійснюватися за тими ж трубами, по яких буде йти внутрішнє транспортування. Ось те, що "Газпром" почав демонтувати труби на своїй території, за якими газ поставляється до кордону з Україною - це проблема, але на неї ми вплинути особливо не можемо. Фактично вони хочуть знищити навіть теоретичну можливість транзиту газу через Україну в майбутньому", - додав він.

Нагадаємо, двопартійна група підтримки України в Палаті представників Конгресу закликала державного секретаря Майка Помпео разом з міністром фінансів Стівеном Мнучінім застосувати раніше схвалені Конгресом і президентом США санкційні механізми до компаній STIF і MRTS, чиї судна Росія, схоже, планує використовувати для завершення "Північного потоку- 2".

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом: Фінансовий експерт озвучив прогноз

субота, 27 квітень 2024, 6:58

Найближчим часом в Україні курс долара не зростатиме, зокрема до 50 грн і вище. Проте Нацбанк України намагатиметься повільно привести гривню до 40-41 грн за долар, що наразі обумовлено економічними чинниками. А нинішні курсові коливання насправді не п...

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...