"Газпром" вилітає в "трубу"? Ціни на газ в Європі впали до історичних мінімумів

В результаті жорстких карантинних заходів через епідемію коронавіруса споживання газу в країнах Європейського Союзу може впасти до багаторічних мінімумів.

Слідом за обвалом на нафтових ринках середньомісячні спотові ціни на газ в Європі досягли багаторічного мінімуму. Про це пише в понеділок видання "Коммерсант", передають Патріоти України.

Так, за перші 20 днів березня котирування на найбільш ліквідному європейському хабі - нідерландському TTF - ціни на блакитне паливо впали до 102 доларів США за 1 тис. кубометрів (приблизно 9,0587 євро за 1 МВт • год), а 19 березня ціни падали до мінімуму в 90,3 долара США за 1 тис. кубометрів. Квітневий ф'ючерс торгується по 104,7 долара за 1 тис. кубометрів.

В результаті жорстких карантинних заходів через епідемію коронавіруса споживання газу в країнах Європейського Союзу може впасти до багаторічних мінімумів - так, влада Італії вже оголосила про зупинку всієї промисловості, крім життєво необхідної. Запаси газу в європейських сховищах досягли рекордного з 2012 року рівня 54 мільярди кубометрів, хоча очікувалося, що після переукладання контракту на транзит через Україну вони почнуть знижуватися. Ціни на нафту також продовжують знижуватися на всіх торгових майданчиках.

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...

В Україні пенсії перерахують за кілька днів: Кому підвищать на 520 грн

четвер, 28 березень 2024, 8:25

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.Про це йдеться в публікації видання "На пенсії",...