"Гениальная многоходовочка Х*йла": Підраховано, у скільки Росії обійшовся березневий зрив угоди ОПЕК+

Реальна виручка РФ від експорту буде в районі $ 120 млн на добу. А це в три рази менше суми, яка була закладена в держбюджет Росії.

Зрив Кремлем березневої угоди ОПЕК + і те, що послідувало за цим рішенням, обернулося для Росії важкими економічними втратами. Про це написав російський блогер Ель Мюрид в Facebook, передають Патріоти України.

Він зазначив, що через нову угоду ОПЕК + експортні можливості Росії впадуть на третину від нинішніх 5 млн барелів на рік. З огляду на це і вкрай низькі ціни на "чорне золото", реальна виручка РФ від експорту буде в районі $ 120 млн на добу. А це в три рази менше суми, яка була закладена в держбюджет Росії. Мюрид висловив упевненість, що втрати Росії були б значно меншими в разі підписання нею в березні угоди ОПЕК + по скороченню видобутку 0,5 млн барелів на добу.

"Суть планового сокращения была в том, чтобы удерживать цену в приемлемом диапазоне - примерно в 50 долларов. И она оставалась бы такой, если бы не хлопок дверью. Соответственно, нынешние 5 млн баррелей в сутки (а мы бы их достигли так и так) нужно было умножать не на текущие 32 доллара, а на 50 с лишним. Вот эти 20 долларов за бочку и есть то, что российское руководство банально спустило в отхожее место", - написав блогер.

Він уточнив, що це ціна війни зі сланцевою галуззю США, яку РФ оголосила в березні. В результаті економіка Росії підкошена напередодні світової кризи, а американські сланцевики прекрасно себе почувають. "Хлопок дверью в Вене в начале марта стоил 50 млрд долларов только в этом году. А за двадцать лет сколько таких идиотских решений было? Вот туда они и спустили триллионы", - констатував російський блогер.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...