Герус лобіював імпорт електроенергії з Росії для Коломойського, - журналіст

Як свідчать дані із сайту Укренерго, сьогодні відбулась перша поставка електроенергії з РФ.

Андрій Герус. Фото: 24 канал.

Представник президента України Андрій Герус лобіював імпорт російської електроенергії для олігарха Ігора Коломойського. Про це у Facebook написав президент Асоціація енергетики України Олександр Трохимець, передають Патріоти України.

"Я вже неодноразово писав і згадував в ефірах про #ВосьмаПравкаГеруса, якою він за одну ніч (!!!) відкрив вільний імпорт електроенергії з ... Росії. Про порушення Регламенту Ради і Угоди про Асоціацію з ЄС - то окрема довга історія. А сьогодні про інше. Про те, кому це було потрібно.

З трибуни Верховної Ради пан Герус, який є вже високопосадовцем, заявляв, що норма про обов’язок продавати електроенергію на ринку на добу наперед з країн, що не є стороною Енергетичного Співтовариства, є дискримінаційною по відношенню до всіх, крім ЄС, і має бути виключена. Крім того, вільний імпорт електроенергії з Росії та Білорусі дозволить демонополізувати ринок електроенергії та значно знизити тарифи для споживачів. Забув сказати тільки для яких саме споживачів", - йдеться в повідомленні.

Трохимець додав, що як свідчать дані із сайту Укренерго, сьогодні відбулась перша поставка електроенергії з Росії. "І поставляється вона фірмами Коломойського на... фірми Коломойського. Яка несподіванка!!! Як бачимо, підтвердилась теза про те, що Герус - брехун, який разом зі своїм патроном Коломойським, готові Батьківщину продати, аби отримати дешевше ресурс і заробити тут і зараз. Шкода, що це все відкидає нас, як країну, у цивілізаційному розвитку все далі і далі від світу і затягує назад в олігархічну пострадянську систему, з якої ми намагаємось вирватись ціною життів тисяч наших громадян", - наголосив він.

Джерело: Прямий

Українці можуть отримати субсидію, навіть працюючи на пів ставки: Що треба знати

понеділок, 29 квітень 2024, 12:42

Деякі українці можуть отримати субсидію на житлово-комунальні послуги. Йдеться про тих, чиї доходи не можуть покрити витрати на комуналку. Крім цього, на пільгу також можуть розраховувати особи, які працюють неповний робочий день. Детальніше про це роз...

Ціни на газ злетять? Глава "Нафтогазу" розповів, до якого тарифу готуватися населенню

понеділок, 29 квітень 2024, 11:30

Україна перебуває у складних умовах через повномасштабну війну, зокрема, сильно постраждала енергетика. Яких тарифів на газ варто очікувати населенню, розповів голова правління НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов в інтерв'ю для "Подробиць", передають Патр...