"Геть від Москви!": Президент Порошенко розповів, коли Україна може досягти повної енергонезалежності

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна може досягти повної енергетичної незалежності у 2021-2022 роках. Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, зазначають Патріоти України.

"Україні вішали на шию ярмо у вигляді зобов'язань купувати 52 млрд газу за рік (за газовим контрактом із РФ - ред.). Хочу ще раз нагадати, що в 2017 році Україна спожила 14 млрд кубів замість 52, у 2018 році Україна спожила 10,5 млрд кубів.

Я наголошую, якщо ми пройдемо точку неповернення 2019 року, у 2021-2022 роках Україна стане енергетично незалежною, ми припинимо імпортувати газ", - запевнив президент.

Він додав, що на досягнення енергонезалежності спрямовані, у тому числі, монетизація субсидій, підвищення енергоефективності та інтеграція в європейську енергосистему.

Порошенко переконаний, що проросійських політиків така позиція не влаштовує.

"Ще виборів немає, а вони, Бойко з Медведчуком, уже побігли говорити з Мєдвєдєвим. Вони не говорять про те, щоб звільнити наших військових, вони не говорять про те, щоб вивести окупаційні війська, вони не говорять про припинення війни, у них немає з РФ інших тем розмови, крім закупівлі газу", - зазначив він.

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...