"Гірше, ніж у кризовому 2009-му": Американський експерт розповів, що буде з економікою Росії до кінця року

До кінця 2022 року ВВП Росії може обвалитися аж на 30%. Як заявив головний економіст Інституту міжнародних фінансів Робін Брукс, це набагато гірше, ніж у кризовому 2009-му. За його словами, на це сильно вплинуть санкції Заходу, введені проти РФ через війну проти України. Про це Робін Брукс написав у своєму Twitter, передають Патріоти України.

"За нашими прогнозами, ВВП Росії впаде на 30% до кінця 2022 року, що набагато гірше, ніж у 2009 р. Санкції сильно посилюють фінансові умови, що призведе до придушення внутрішнього попиту. Росія може надрукувати гроші, щоб пом'якшити цю кризу, але це викличе спіраль девальвації-гіперінфляції", – пояснює фахівець.

Про наслідки для економіки РФ через війну проти України говорять не лише західні фахівці, а й російські. Як зазначає глава Ради депутатів муніципального округу Красносільський міста Москви Ілля Яшин, люди в Росії стануть біднішими, а багато хто втратить роботу та засоби для існування. Країну чекає зростання злочинності, сплеск алкоголізму та наркоманії, новий розквіт мікрофінансових організацій та шахрайських схем.

"Рубль з гуркотом впав. Сотні іноземних компаній покинули нашу країну. Банки під санкціями, золотовалютні резерви заморожені. Ми на порозі нафтового ембарго. Що чекає на російську економіку? Якщо коротко, то п**дець", – написав Яшин у своєму Facebook.

Надбавка до пенсії за вік: Ось хто та скільки може отримати додатково

п’ятниця, 27 вересень 2024, 8:09

В Україні деякі категорії громадян можуть розраховувати на надбавки та доплати до пенсії. Про це пише видання "На пенсії", передають Патріоти України. На спеціальну вікову надбавку можуть претендувати пенсіонери, які відповідають таким умовам:. Розмір ...

Відключення можуть тривати 18 годин: Експерт назвав умови, за яких взимку буде катастрофа

п’ятниця, 27 вересень 2024, 7:45

Цієї зими навряд чи вдасться уникнути відключень світла в Україні. Якщо температура повітря буде нижче нуля, то тривалість вимкнень може тривати 8-10 годин на день, а якщо буде -10 - то по 18 годин. Про це сказав керівник програми "Енергетика" Україн...