Голландський оператор зв’язку, який володіє "Білайн", виходить з російського ринку

Нідерландський холдинг Veon, що на чверть належить LetterOne Міхаіла Фрідмана, заявив про продаж свого російського бізнесу Vimpelcom місцевому топ-менеджменту за 2,2 мільярда доларів (130 мільярдів рублів). Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Veon у Росії управляє брендом Beeline, на який припадає близько половини доходу групи. А також керує Beeline в Казахстані та "Київстар" в Україні. У компанії розраховують провести операцію з продажу до 1 червня. У Veon розпрвіли, що викуп керівництвом "Вимпелкому" оцінювався в 370 мільярдів рублів.

Агентство додає, що незважаючи на те, що Veon продається зі знижкою, угода є відносно рідкісним прикладом переходу грошей між сторонами, оскільки компанії намагаються вийти з Росії. "Викуп наших російських підрозділів менеджментом принесе користь усім учасникам. Клієнти та співробітники побачать плавний перехід, інвестори та власники облігацій побачать скорочення заборгованості нашого балансу, а Veon зможе зосередитися на стратегії цифрового оператора в країнах, де працює компанія", — сказав генеральний директор Veon Каан Терзіоглу Reuters.

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...

Доведеться затягнути паски? Тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку: Скільки коштуватиме кВт*год

четвер, 18 квітень 2024, 6:50

В Україні тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку. До травня, ймовірно, в уряді не встигнуть ухвалити рішення. Якщо до нової хвилі атак РФ на енергосистему в Міненерго спростовували заяви про плани підняти ціни на струм, то зараз відкрито г...