Голлівуд по-українськи: Як колгосп під Києвом перетворили на кінофабрику (відео)

Життя в Нежиловичах вписувалася б в стандартні рамки схожих сіл: город, домашнє господарство, ягоди, гриби і полювання. Якщо б в 2003-му тут не з'явилися кіношники.

Як старий колгосп перетворили на український Голівуд? Зараз на 20 га тут вирощують не пшеницю, а декорації, повідомляють Патріоти України.

Ось хутір для фільму “Кріпосна”. А це – ціле місто 20-го століття із маєтками, магазинами і фонтаном. Кожен місцевий у Нежиловичах за 70 км від Києва зараз – зірка серіалів та кіно.

"За зйомки отримуємо 250-300 грн на день. У нас навіть віслюк Мойсей зірка.Тільки кусається", – кажуть місцеві. Життя у Нежиловичах під Києвом до 2003-го року не відрізнялось від інших селищ. Доки занедбаний колгосп не перетворили на студію “Київтелефільму”.

Місце обрала команда “Шоу довгоносиків” – у селі дали добро. Саме тут знімали “Кріпосну” та “Віддану” і навіть ізраїльський “Голем”, що потрапив у топ жахіть за версією Netflix. Зараз студію досі використовують для зйомок.

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...