Голова "Нафтогазу" пояснив, які споживачі переплачують за "блакитне паливо" у 2-3 рази і чому так сталось

Голова правління НАК "Нафтогаз Україна" Юрій Вітренко висловився про ціни на газ для населення, і пояснив, які категорії споживачів ризикують платити за "блакитне паливо" значно більше. Про це він розповів в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", зазначають Патріоти України.

Вітренко запевнив, що "Нафтогаз" не планує підвищувати ціни на газ для потреб громадян взимку 2021-2022, і вартість - фіксована.

"Ми, продаючи газ за ціною 7,42 гривні для потреб населення робимо так, щоб ціна на газ для потреб населення цієї зими не підніметься", - наголосив він.

Водночас Вітренко звернув увагу, що для інших споживачів (зокрема, бюджетних організацій) ситуація з тарифами значно складніша.

"Коли ціни на ринку почали підвищувати дуже швидко з'ясувалося, що більшість постачальників - це недержавні компанії, вони є ненадійними постачальниками, вони не виконують свої зобов'язання", - говорить керівник національної акціонерної компанії.

Він також додав, що в НАК роблять так, щоб установи зараз змогли купувати газ "у надійного постачальника, такого, як "Нафтогаз", за ціною в 2-3 рази нижче, ніж поточна спотова або місячна ціна".

"Щоб вони купували за фіксованою і прогнозованою ціною", - уклав Вітренко.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...