Головне "досягнення" Путіна: Основна діяльність "Газпрому" почала приносити компанії збиток

У 2023 році основна діяльність Газпрому — видобуток і продаж газу — завдала йому збитків на суму майже 292 млрд рублів (приблизно $3 млрд), передають Патріоти України.

Як повідомляє Ліга з посиланням на бухгалтерську звітність компанії, Газпром втратив левову частку виручки внаслідок падіння експорту газу. У 2022 році Газпром отримав 1,56 трлн рублів прибутку від видобутку і продажу газу.

Незважаючи на збитковість основної діяльності, Газпром відзвітував про чистий прибуток у розмірі майже 696 млрд рублів ($7,5 млрд). Підсумковий прибуток йому забезпечили дивіденди від участі в інших компаніях — Газпромнафті, Газпромбанку тощо .

Раніше повідомлялося, що до початку широкомасштабного вторгнення в Україну частка Росії на газовому ринку ЄС становила близько 40%. Протягом 2022 року вона втратила два з основних шляхів транспортування газу, а ще один — український — був обмежений.

З травня 2022 року Україна припинила транзит газу через газовимірювальну станцію Сохранівка через окупацію росіянами північної частини Луганської області. Експорт російського газу в Європу обвалився до мінімумів, які востаннє фіксували ще за часів СРСР.

Україна відмовиться від готівки? Стало відомо, чи переводитимуть усі розрахунки в безготівку

четвер, 9 травень 2024, 6:56

Найближчим часом Україна не відмовлятиметься повністю від готівки - навіть попри те, що частка карткового розрахунку постійно зростатиме. Серед причин - відсутність необхідних умов цього. Зокрема, повного покриття країни інтернетом 4G. Про це OBOZ.UA р...

Українські магазини завалили сиром із Європи - місцеві виробники на межі

четвер, 9 травень 2024, 6:30

Україна продовжує нарощувати закупівлю закордонних сирів. Вже третина цього продукту на полицях українських магазинів - імпорт. Така ситуація б'є по українських виробниках, які не можуть конкурувати з європейцями через високу вартість виробництва. Якщо...