Гончарук подобався більше: Новий кредит МВФ Україні відкладається через зміну уряду, - західні ЗМІ

Кредит у $5,5 млрд від МВФ, який Україна планувала отримувати, є критично важливим для майбутніх інвестицій.

Переговори України з Міжнародним валютним фондом затягуються через відставку уряду Олексія Гончарука. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України.

МВФ стурбований зміною влади в Україні та впливом олігархів на Кабмін. В результаті кредит в $5,5 млрд затримується на місяці. Зазначається, що уряд Гончарука подобався інвесторам, а генпрокурора Руслана Рябошапку підтримували на Заході. Тепер же, інвестори бояться, що з новим урядом Дениса Шмигаля в політику повернеться вплив олігархів.

Після відставки Кабміну, яка призвела до падіння облігацій, новий міністр фінансів Ігор Уманський прагнув швидше продовжувати співпрацю з МВФ. Кредит у $5,5 млрд від МВФ, який Україна планувала отримувати, є критично важливим для майбутніх інвестицій.

Проте, у Oxford Economics зазначають, що останні перестановки в українській владі лише збільшують ризик провалу запланованих реформ. Це істотно уповільнить переговори з МВФ.

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом: Фінансовий експерт озвучив прогноз

субота, 27 квітень 2024, 6:58

Найближчим часом в Україні курс долара не зростатиме, зокрема до 50 грн і вище. Проте Нацбанк України намагатиметься повільно привести гривню до 40-41 грн за долар, що наразі обумовлено економічними чинниками. А нинішні курсові коливання насправді не п...

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...