Горе рітейлерам, щастя споживачам: В Україну зайшла французька мережа супермаркетів спортивних товарів

Особливість Decathlon - у низьких цінах, навіть за українськими мірками.

В Києві відкрився французький супермаркет спорттоварів. Фото: decathlon.ua.

До України зайшла відома французька мережа супермаркетів спортивних товарів. Перший магазин компанії відкрито у Києві, передають Патріоти України.

23 березня на проспекті Степана Бандери, 15Г, що біля станції метро «Почайна», відкрився перший в Україні французький супермаркет спортивних товарів Decathlon одночасно з онлайн-магазином decathlon.ua. Тут продається одяг і спорядження для 70 видів спорту, зокрема й українського виробництва. Є товари для яхтингу, стрільби з лука, кінного спорту (з сідлами та стременами).

У супермаркеті розташовано тестувальні зони, в яких наприклад, можна забити м’яч у сітку. Особливість Decathlon у низьких цінах, навіть за українськими мірками. На промоції та знижки потрапити можна рідко – певний рівень цін діє на постійній основі. Сприяє цьому те, що компанія не закуповує і перепродає товари, а виробляє сама.

На окремі незношувані вироби тут пропонується довічна гарантія, наприклад, на велосипедні рами. Якщо клієнти оцінюють товар в інтернет-магазині на дві з п’яти зірок і нижче, його знімають з виробництва і продажу.

Кожна з зон магазину присвячена конкретному спортивному напрямку. Як правило, кожен вид спорту представлений однією-двома марками групи Decathlon. Наприклад, на вході – зона з самокатами, роликами та скейтбордами бренду Oxelo. Товари для велоспорту представлено брендами Rockrider і B’Twin.

Зазвичай концепція розробляється у Франції, а виробництво може розташовуватися в інших країнах – наприклад, гірські лижі виробляють в Альпах, щоб тестувати товар у реальних умовах, а інвентар для водних видів спорту – біля Атлантичного океану.

Кілька моделей взуття для туристичних походів виробляється в українських Прилуках. Виробництво Decathlon на Закарпатті й у Сумах постачає кросівки, воротарські рукавички, ключки для хокею, бігові лижі тощо.

Сьогодні можна порівняти вихід Decathlon на український ринок з появою інших світових брендів на українському мас-маркеті. Наступний супермаркет Decathlon у Києві планують відкрити у 2020 році в ТРЦ Rive Gauche.

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...