Горе скреп: Англійський суд "заморозив" $145 мільйонів дивідендів Nord Stream

Комерційний суд Високого суду Англії та Уельсу в рамках позову НАК "Нафтогаз України" зобов'язав "Газпром" у разі отримання дивідендів від Nord Stream внести 145 млн доларів з належної йому суми на рахунок як гарантію виконання вимог суду, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що відповідне рішення суд ухвалив 11 червня 2019 року, врахувавши продовження строків розгляду апеляції на рішення Стокгольмського арбітражу в Швеції та ймовірні додаткові відсотки з боргу, які «Газпрому» доведеться заплатити «Нафтогазу».

Крім того, Англійський комерційний суд зобов'язав «Газпром» при ухваленні нових рішень акціонерами Nord Stream про виплату дивідендів отримувати згоду «Нафтогазу» або згоду суду для отримання таких коштів. У прес-службі нагадали, що в березні Англійський комерційний суд наклав на «Газпром» додаткові зобов'язання у частині не приховування і не виведення своїх активів з юрисдикцій Англії та Нідерландів.

Суд зобов'язав «Газпром» надати грошове забезпечення обсягом 200 млн дол. на рахунок суду або ескроу-рахунок одного з лондонських банків як гарантію виконання вимог суду. Згідно з рішенням британського комерційного суду, примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу за транзитною справою між «Нафтогазом» і «Газпромом» на території Англії та Уельсу стане можливим після ухвалення рішення Апеляційним судом округу Свеа.

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Українці переходять на безготівкові операції на рівні з Західною Європою: Що це означає

вівторок, 30 квітень 2024, 15:54

Українці активно користуються безготівковими операціями, виконуючи в середньому 90 транзакцій з платіжними картками та 41 кредитний переказ протягом півроку. Ця тенденція виходить за рамки країн Європи, переважаючи такі країни, як Франція та Німеччина....