Горе скреп: Кандидат на пост глави Єврокомісії захотів зупинити "Північний потік-2"

Єдиний кандидат на пост глави Єврокомісії від найвпливовішої в Європарламенті консервативної Європейської народної партії (ЄНП) Манфред Вебер пообіцяв заблокувати будівництво газопроводу "Північний потік-2", якщо обійме посаду, повідомляють Патріоти України.

За словами Вебера, "Північний потік – 2" суперечить європейським інтересам, оскільки підвищить залежність Європи від російських енергоносіїв. "А нам потрібно більше незалежності від російського газу. Як глава Єврокомісії я використовую всі норми і закони, щоб заблокувати "Північний потік – 2", – сказав Вебер в інтерв'ю Polska Times.

Він підкреслив: в 2019 році найважливіше для Європи – єдність і здатність знаходити компроміс. "У нас дуже багато націоналізму та егоїзму. Як головний кандидат на пост глави Єврокомісії від ЄНП я хочу будувати мости між Сходом і Заходом Європи", - зазначив політик.

Нагадаємо, 4 квітня Європарламент схвалив поправки до Газової директиви, а 15 квітня їх остаточно затвердила Рада ЄС. Всі технічні процедури ЄС має намір виконати до кінця 2019 року, оскільки змінена Газова директива ЄС повинна набути чинності до запуску "Північного потоку – 2".

У директиві зазначається, що оператором "Північного потоку – 2" повинна виступати незалежна від "Газпрому" компанія, а 50% потужності газопроводу має бути зарезервовано під прокачування газу від незалежних постачальників. При цьому в підсумковому тексті зазначено, що рішення про надання "Північному потоку – 2" винятків з цих норм буде приймати не Брюссель, а країна ЄС, де газопровід входить на європейську територію, тобто сама Німеччина після консультацій з ЄК.

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...