Горе скреп: Китай обійшов Росію в престижному рейтингу виробників зброї

Китай випередив Росію в рейтингу виробників зброї та займає друге місце після США, повідомляють Патріоти України.з посиланням на матеріали Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем світу (SIPRI)

Повідомляється, що раніше в щорічний топ-100 найбільших у світі компаній, що виробляють озброєння, не вдавалося включити китайських виробників, оскільки ці продажі через відсутність прозорості було складно оцінити.

Тепер же SIPRI вдалося визначити дані за 2015-2017 роки. Зокрема, в дослідженні розглядаються чотири компанії з доступною правдивою фінансовою інформацією. Ці компанії охоплюють три сектори виробництва: авіакосмічна промисловість, електроніка та наземні системи.

На основі оцінювальних продажів зброї у 2015-2017 роки роках показники чотирьох компаній порівняли з провідними світовими збройними компаніями. Зазначимо, у 2017 році із 20 найбільших компаній у топ SIPRI 11 перебували в США, 6 - в Західній Європі та 3 в Росії. Якби чотири китайські компанії були включені в першу сотню, всі вони увійшли до топ-20 з показником продажу зброї на 54,1 млрд доларів. При цьому три компанії увійдуть до топ-10.

Найбільшою компанією є Авіаційна промислова корпорація Китаю (AVIC), обсяг продажів якої становить 20,1 млрд доларів (6 за величиною у світі).

Корпорація China North Industries Group Corporation (NORINCO) - 8 місце в рейтингу SIPRI з обсягом продажів 17,2 млрд доларів, є найбільшим у світі виробником наземних систем.

В Україні пенсії перерахують за кілька днів: Кому підвищать на 520 грн

четвер, 28 березень 2024, 8:25

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.Про це йдеться в публікації видання "На пенсії",...

НБУ може відмовитися від прив’язки курсу гривні до долара: Що це означає

четвер, 28 березень 2024, 6:56

Зростання ролі євро у розрахунках в Україні може призвести до того, що в недалекому майбутньому Національний банк відмовиться від долара як основної валюти курсової прив’язки, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням, Рада оверсайту індикатор...