Горескрепні технології: У Туреччині почала тріскатися АЕС, яку будує Росія

Турецький регулятор виявив першу тріщину в минулому році. Потім “Росатом” перезалив бетон, але регулятор знову знайшов тріщину.
У Туреччині почала тріскатися АЕС, яку будує Росія. Ілюстрація: Рейтерс.

Регулятор атомної енергетики Туреччини два рази виявляв тріщини в бетоні фундаменту АЕС «Аккую», яку будує російська державна корпорація «Росатом». Про це повідомляє Haberturk, передають Патріоти України.

За даними видання, регулятор виявив першу тріщину в минулому році. Потім “Росатом” перезалив бетон, але регулятор знову знайшов тріщину. Тільки у вересні 2018 року проблему вдалося вирішити.

В «Росатомі» розповіли, що будівництво АЕС «Аккую» зараз йде, згідно запланованого графіку. Проект атомної електростанції «Аккую» включає 4 енергоблоки з російськими реакторними установками ВВЕР-1200. Його оцінюють у 20 млрд дол.

Варто зазначити, що угоду про будівництво АЕС було укладено ще в 2010 році. Тим не менш у 2015 році проект був припинений у зв’язку з тим, що Туреччина збила російський винищувач на кордоні з Сирією. Два роки тому його знову відновили.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...