Готові страви можна зберігати без холодильника: Японські науковці розробили новий вид штучного м’яса

Смак і текстура фрикадельок та котлет ідентичні характеристикам натурального м’яса.

Днями японська компанія Muji представила нову лінійку псевдом’яса на основі соєвих бобів. Зокрема, споживачам пропонують котлети для бургерів, фрикадельки з соусом, фарш і слайси зі штучного м’яса. Про це повідомляє meat-inform, повідомляють Патріоти України.

Рослинний замінник тваринного білка від компанії Muji відрізняється від аналогів на ринку тим, що продукти продаються вже готовими до споживання. До того ж це псевдом’ясо не потребує охолодження і регідратації, а також може зберігатися без холодильника. Вартість однієї упаковки невисока, порівняно з іншими аналогами – 2,75 долара США.

Продажі стартують наступного місяця. Спочатку продукція буде доступною лише в Японії. Компанія Muji звертає увагу покупців не на подібність продукції до справжнього м’яса, а на характеристики, за якими натуральне м’ясо програє штучному.

Зокрема термін зберігання продуктів від японського виробника значно більший, ніж у тваринного білка. Смак і текстура фрикадельок та котлет ідентичні характеристикам натурального м’яса, зазначають представники компанії. Нова лінійка продуктів Muji буде доступна в роздрібних магазинах і на офіційному сайті компанії. Постачання штучного м’яса в інші регіони буде залежати від попиту на території Японії.

В Україні злетіли ціни на "стратегічний продукт",, який купують всі: Що буде далі

субота, 1 листопад 2025, 13:00

Ще в середині вересня українцям прогнозували одразу 40%-ве зростання вартості соняшникової олії, щоправда, поки що цей прогноз не справдився, проте подорожчання за 1 місяць виявилося досить помітним. І зростання ціни продовжиться, оскільки для цього іс...

Частина українців може втратити пенсії: Ось хто у зоні ризику

субота, 1 листопад 2025, 12:51

У той час як у частини українців можуть зменшитися пенсії, іноді пенсія може тимчасово припинятися - і це не завжди знак проблем із правом на виплату. Експерт Віктор Богданов розповів, які ситуації найчастіше призводять до зупинки та як швидко повернут...