Готові страви можна зберігати без холодильника: Японські науковці розробили новий вид штучного м’яса

Смак і текстура фрикадельок та котлет ідентичні характеристикам натурального м’яса.

Днями японська компанія Muji представила нову лінійку псевдом’яса на основі соєвих бобів. Зокрема, споживачам пропонують котлети для бургерів, фрикадельки з соусом, фарш і слайси зі штучного м’яса. Про це повідомляє meat-inform, повідомляють Патріоти України.

Рослинний замінник тваринного білка від компанії Muji відрізняється від аналогів на ринку тим, що продукти продаються вже готовими до споживання. До того ж це псевдом’ясо не потребує охолодження і регідратації, а також може зберігатися без холодильника. Вартість однієї упаковки невисока, порівняно з іншими аналогами – 2,75 долара США.

Продажі стартують наступного місяця. Спочатку продукція буде доступною лише в Японії. Компанія Muji звертає увагу покупців не на подібність продукції до справжнього м’яса, а на характеристики, за якими натуральне м’ясо програє штучному.

Зокрема термін зберігання продуктів від японського виробника значно більший, ніж у тваринного білка. Смак і текстура фрикадельок та котлет ідентичні характеристикам натурального м’яса, зазначають представники компанії. Нова лінійка продуктів Muji буде доступна в роздрібних магазинах і на офіційному сайті компанії. Постачання штучного м’яса в інші регіони буде залежати від попиту на території Японії.

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...