Готуйте гаманці: Великий український інтернет-провайдер підніме ціни

Першим подорожчання зачепить Київ.

Крупний інтернет провайдер "Фрінет" з 1 листопада підніме тарифи. Першим подорожчання зачепить Київ – від 10 до 20-23 грн в залежності від пакету послуг. Про це заявив керівник компанії Віктор Фролов в коментарі UBR, передають Патріоти України.

Він назвав рішення вимушеним заходом. За його словами, в Україні досить низька вартість послуг доступу до всесвітньої мережі. Тарифи на інтернет в Європі становлять $30-50 на місяць, а в нашій країні – $5-6/міс. При цьому він зазначив, що закупівлі ВОЛЗ – волоконно-оптичних ліній зв'язку – залежать від курсу валюти.

Фролов заявив, що вітчизняний виробник – Одеський завод – продає ВОЛЗ дорожче, ніж китайці, причому якість у нього нижча. "Замість того, щоб підвищити ефективність виробництва і якість ВОЛЗ, одесити просять уряд збільшити акциз на китайський кабель, нібито для підтримки українського виробника. Це Україна вже проходила у автомобільній промисловості", – заявив він.

За його словами, якщо акциз піднімуть, то оператори змушені будуть підвищити тарифи і перекласти зростання вартості на споживачів.

Назад у 1930-ті? У Росії запропонували повернути трудові табори

четвер, 2 травень 2024, 9:54

епутатка законодавчих зборів Томської області РФ Катерина Собканюк виступила із пропозицією повернути в Росії трудові табори. Вона вважає, що це може вирішити проблему нестачі робітників. . Зокрема, йдеться про ситуацію на будівництвах. Залучати до ро...

Виплати біженцям: Ось яку грошову допомогу отримують українці у Німеччині та Польщі

четвер, 2 травень 2024, 6:59

Німеччина та Польща - дві країни, які прийняли найбільше українських біженців. Сукупно там перебувають понад половина всіх людей з тимчасовим захистом у ЄС."РБК-Україна" розповідає, які виплати та програми допомоги для втікачів від війни діють в Польщі...