Готуйте кишені: Аналітики розповіли, що буде з курсом долара в Україні після виборів

В Україні курс долара після першого туру місцевих виборів, до кінця жовтня, знизиться з 28,3 до 28,2 грн/$. Такий прогноз озвучив старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб, передають Патріоти України.

"Найближчого тижня ми очікуємо незначне зниження курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень приблизно 28,2 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 28,1/28,3 грн", – прогнозує експерт.

На минулому тижні курс долара до гривні незначно знизився на всіх сегментах валютного ринку на 0,1-0,2%. Так, з минулого четверга офіційний курс долара, що встановлює НБУ, знизився з 28,32 до 28,27 грн (-0,2%). Попит/пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії "УкрДилінг", за цей же час знизилися з 28,33/28,35 до 28,28/28,29 (-0,2%). Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках за тиждень знизилися з 28,24/28,43 до 28,19 / 28,39 (-0,2%/- 0,1%). При цьому спред між середньою покупкою і середньої продажем зберігся на рівні 0,7%.

Член Ради Нацбанку Василь Горбаль заявив про те, що ситуація з курсом гривні зараз є стабільною і прогнозованою, і останнім часом населення не чинило тиску на вартість іноземної валюти. За його словами, зараз в Україні спостерігається позитивне сальдо платіжного балансу, і це відбувається, незважаючи на рецесію світової економіки. За словами Горбаля, навантаження на курс поки немає. Зараз він коливається в рамках психологічно прийнятних позначок як для населення, так і для бізнесу.

Джерело: Обозреватель

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...