Готуйте кишені! Тарифи за розподіл газу в Україні перерахують: Від чого залежатиме сума у платіжках

Споживачі газу могли помітити, що навіть якщо вони не користувалися блакитним паливом, то сума в платіжках все одно не буває нульовою, зазначають Патріоти України.

У цьому випадку плата за розподіл газу прив'язується не до мізерної чи нульової кількості використаних кубометрів, а до встановлених нормативів споживання газу. З таким роз'ясненням виступили компанії-газопостачальники.

Відповідно до встановленого порядку, якщо споживачі газом не користувалися або користувалися менше ніж 9 місяців на рік, то мінімальний платіж за доставку газу буде рахуватися, виходячи з кількості газових приладів у будинку/квартирі.

Найменше доведеться заплатити за доставку газу тим сім'ям, які мають тільки газову плиту. У цьому випадку вважається, що споживач витрачає 39 кубометрів газу на рік. Саме ця квота приймається до розрахунків. Підсумкова сума у платіжці залежить від конкретного постачальника та його тарифів.

Чим більше газових приладів у будинку/квартирі, тим більшою буде сума за доставку газу. Мінімальне споживання рахують так:

  • газова плита — 39 кубометрів газу на рік;
  • газова плита та колонка для підігріву води — 126 кубометрів;
  • газове опалення — 314 кубометрів.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...