Готуйте кишені! Ціни на хліб в Україні рекордно виростуть вже восени

Українцям розповіли, чому хороші врожаї якісної пшениці не тільки не дозволять знизити ціни на хліб в країні. Більш того, восени прогнозують рекордне підвищення вартості хлібобулочних виробів, зазначають Патріоти України.

В Україні стрімко подорожчає хліб, незважаючи на те, що врожаї пшениці в 2021 році аграрії збирають чудові. Однак, оскільки на світовому ринку існує дефіцит якісного зерна, то левову частку української пшениці відправлять на експорт.

Щорічно Україна експортує близько 70% від загального обсягу врожаїв зерна в інші країни світу, з цієї причини, ціни на внутрішньому ринку повністю залежать від ситуації на світовому ринку. Вартість продовольчої пшениці в Україні в поточному році зросли через підвищений попит на зерно на зовнішніх ринках.

США, РФ і багато інших країн, які традиційно є великими експортерами пшениці на світовий ринок, в 2021 році зібрали дуже низькі врожаї через несприятливі погодні умови. Це призвело до того, що продовольче зерно вже подолало цінову позначку в 300 доларів за тонну.Крім підвищення цін на пшеницю, українські хлібопекарські підприємства змушені будуть коригувати вартість продукції, що випускається через зростання цін на газ, електроенергію, паливно-мастильні матеріали, які також є складовою собівартості. У кращому випадку, найближчими місяцями хліб в Україні подорожчає на 15%, однак ця тенденція може продовжитися і далі.

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...