Готуйте кишені: Українцям розповіли про підвищення тарифів на газ

Ціна на газ може сильно вирости для споживачів, якщо Росія вирішить перервати транзит "блакитного" палива через нашу країну. Така ситуація може трапитися вже цієї зими. Про це розповіла Лана Зеркаль, радник міністра енергетики, повідомляє "Україна 24", передають Патріоти України.

За словами чиновниці, наразі Росія вдається до штучного стримування ринку. "Росія штучно стримує європейський ринок і не поставляє ті обсяги, які потрібні Європі зараз, наприклад, для заповнення газових сховищ, які спорожніли. Була холодна весна, зараз треба все наповнювати, і ціни на газ дуже високі. А якими вони будуть взимку - ніхто не знає", - зазначила Зеркаль.

Вона додала, що вже взимку може трапитися переривання транзиту газу через Україну, що буде для нас дуже відчутно. "Зараз ми можемо постачати газ так званим віртуальним шляхом, тобто віртуальний реверс, коли йде обмін газу, і так працює в усьому світі. Якщо не буде транзиту, то нам доведеться фактично фізично постачати газ з Європи, і витрати на постачання газу значно збільшаться", - додала вона.

Які тарифи на газ діють зараз

Нещодавно постачальники назвали базові річні ціни на газ, а також оприлюднили тарифи на червень 2021 для побутових споживачів. Так, у червні населенню пропонують газ за ціною від 7,99 грн за кубометр до 11,89 грн за кубометр. Річні тарифи - в межах від 7,80 до 13,50 грн за кубометр.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...