Готуйте кишені: В Україні "борщовий набір" щомісяця дорожчатиме на 10-15%, - економіст

В Україні овочі "борщового набору" дорожчатимуть на 10-15% щомісяця. Однією з причин зростання цін на продукти буде підвищення доходів населення. Про це повідомив виконавчий директор "Економічного дискусійного клубу" Олег Пендзин у коментарі УНН, передають Патріоти України.

"У нас сезонні коливання з "борщового набору" – 150% і ми стоїмо зараз на самому початку цього шляху, і чим далі, тим овочі будуть дорожчі", – сказав він.

Також експерт зазначив, що такого зростання цін, який був у січні та половині лютого, вже не буде, але підняття цін продовжиться. "Напевно, треба очікувати підвищення цін щомісяця, щонайменше, ще на 2-3%, а щодо борщової групи – 10-15% буде однозначно до травня і доти, доки почне надходити на ринок продукція з відкритого ґрунту", – додав економіст.

Він уточнив, що стимулюватиме зростання цін на продукти буде підвищення доходів населення. "Це буде стимулюватися тим, що в нас із вами ростуть доходи: мінімальна заробітна плата збільшилася, піднялися зарплати медиків, учителів – усі бюджетники отримали доплати, в березні у нас із вами перерахунок пенсій для пенсіонерів", – сказав Пендзин. За його словами, дорожчати продукти будуть також через ажіотажний попит перед великодніми та травневими святами.

Нагадаємо, в Україні за 2020 рік подорожчали майже всі продукти харчування. Ціна на яйця зросла приблизно на 70%, масло – на 50%, цукор – на 50-60%. Борошно подорожчало приблизно на 20%. Макарони, крупи, молочка, м'ясо додали в середньому по 10% до попередньої ціни.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...