Готуйте кишені! В Україні дуже подорожчав популярний овоч - ціна підскочила в два рази

В Україні сильно подорожчала за останній тиждень білокачанна капуста, яку ще називають "старою". Її ціна зросла відразу в два рази. Причиною стало різке скорочення пропозицій якісного овоча в господарствах. Про це стало відомо з щоденного моніторингу ресурс "АПК-Інформ: овочі та фрукти", передають Патріоти України.

Раніше капуста коштувала 4 гривні за кілограм, зараз її ціна вже 8 гривень за кілограм. "На сьогоднішній день, на українському ринку ціни на торішню білокачанну капусту піднялися до 4-8 грн/кг ($0,14-0,29/кг), що у 2 рази дорожче, ніж в кінці минулого робочого тижня", - сказано в повідомленні.

Піднімати ціни компаніям дозволяє скорочення пропозиції продукції на ринку, яке відбувається через скорочення запасів торішньої капусти в господарствах. Цікаво, що незважаючи на появу молодої імпортної капусти, попит на білокачанну виріс.

"На цей час ціни на білокачанну капусту врожаю 2020 в Україні вже в середньому в 2,2 рази вище, ніж в кінці квітня минулого року", - відзначили аналітики. За словами експертів, скоро ціна все-таки повернеться до колишньої, адже в торгових точках вже дуже багато молодої капусти імпортного виробництва. Її ціна стартує від 30 гривень за кілограм.

"Бавовна" дала свій ефект: Куйбишевський НПЗ повністю зупинився після удару дронів

четвер, 28 березень 2024, 14:29

Російський Куйбишевський нафтопереробний завод від міста Самара на Волзі зупинив все виробництво через проблеми, заподіяні атакою українського безпілотника минулого тижня, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Раніше на цьому тижні джере...

З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...