Готуйте кишені! В Україні введуть нові тарифи на електроенергію: Коли та як злетять суми в платіжках

В Україні, згідно з рішенням Кабміну, тариф на електроенергію можуть підвищити вже з 1 травня. Це випливає з постанови про введення фіксованих цін на струм до кінця квітня. Однак, як розповідають наближені до ухвалення рішення співрозмовники, ймовірно, подорожчання перенесуть вже на літо. При цьому кВт*год може подорожчати з 1,68 до 3,4 грн, передають Патріоти України.

Ціни будуть рости не для всіх, а тільки для тих, хто витрачає більше від певної кількості електроенергії. Раніше "пільговими" були 100 кВт*год, за новими правилами це можуть від 300 до 500 кВт*год. Так, зростання тарифів зачепить тільки тих, хто споживає багато електроенергії. Це можуть бути як ті українці, які використовують електричні котли й водонагрівачі, так і власники великих будинків та квартир із великою кількістю техніки.

Нагадаємо, у Верховній Раді 13 квітня на позачерговому засіданні розглянули цілу низку пропозицій щодо змін тарифів на комуналку. Нововведення могли зачепити ціни на електроенергію і газ. Однак усі пропозиції провалили. Так, народна депутатка від "Слуги народу" Юлія Яцик разом із десятками колег зареєструвала законопроєкт №4587, яким запропонувала:

  • повернути пільговий тариф для жителів 30-кілометрової зони АЕС;
  • зобов'язати Кабмін і профільну комісію розробити механізм регуляції оптового тарифу на газ для українців;
  • встановити максимальний тариф на газ та абонплату.
Джерело: Обозреватель

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...