Готуйте кишені! Восени в Україні подорожчають молоко, м'ясо та хліб - і це ще не все

Українців попередили, що уникнути зростання цін на основні групи продуктів харчування восени 2021 року не вдасться. Дорожчати буде абсолютно все, крім цукру і соняшникової олії, передають Патріоти України.

За словами економіста Олега Пендзина, молоко, хліб, м'ясо і навіть вітчизняні овочі в осінній період будуть дорожчати. В середньому приріст у вартості кожного виду продуктів харчування складе 1,5% щомісяця. Уникнути підвищення цін на внутрішньому українському ринку не вдасться.

"Дорожчати буде все, питання тільки в тому, на скільки і як швидко. Ми повинні з вами розуміти, що дешевшати зараз нічого не буде. Очікуємо підвищення цін на овочі, молоко, м'ясо, хліб. Хліб буде рости на 1,5 відсотка в місяць", - упевнений Пендзин.

Основна причина збільшення цін на базові продукти харчування - це зростання їх вартості на світовому ринку. Експерт уточнив, що продовольство дорожчає в усьому світі, тому українцям не варто сподіватися, що на прилавках магазинів хоч якісь продукти харчування будуть дешевшати.Єдине, що може зберегти ціни, а може навіть трохи відкотитися назад, це цукор і соняшникову олію. "Сподіваємося, що не будуть рости ціни на цукор і соняшникову олію. А по деяких торговельних марок соняшникової олії буде навіть трошки відкат за ціною. Це результат домовленостей уряду з виробниками", - зазначив Олег Пендзин.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...