Готуйте павербанки! "Енергоатом" виведе в ремонт п’ять енергоблоків АЕС - відключення можуть почастішати

В Україні "Енергоатом" виведе в ремонт п’ять енергоблоків АЕС. Тиждень тому вийшов з ремонту один блок атомної електростанції. Про це в ефірі "Київ24" розповів енергетичний експерт, голова Ради Української асоціації відновлюваної енергетики Станіслав Ігнатьєв. передають Патріоти України.

"Ми маємо дев'ять енергоблоків на підконтрольній території України. Шість енергоблоків, тобто 6 гігават, перебувають на тимчасово окупованій території - це Запорізька АЕС. За такої ситуації атомна генерація становить основу нашої енергосистеми. До цього були в ремонті два енергоблоки. В нас залишилось виведення в ремонт ще шести енергоблоків. Один з них вже виводиться. Через тиждень будуть виводитись останні п'ять енергоблоків", - розповів фахівець.

За його словами, минулого року "Енергоатом" одночасно виводив вісім з дев'яти енергоблоків. Тоді, каже Ігнатьєв, рятувала сонячна генерація. До слова, саме сонячна погода минулого тижня рятувала українську генерацію. "Наразі виробництво електроенергії впало від сонячних електростанцій майже на 20%, бо маємо дощову похмуру погоду останніми днями", - додав Станіслав Ігнатьєв.

Ще один удар! В Україні можуть знову підвищити податки: Гетманцев назвав підстави

субота, 28 вересень 2024, 11:56

Зараз в Україні немає підстав для підвищення податку на додану вартість (ПДВ). Але це не виключає, що такі підстави можуть з'явитися найближчим часом. Про це розповів народний депутат України, голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної ...

Чи чекати падіння гривні: Українцям розповіли, за яким курсом мінятимуть долари в банках та обмінниках

субота, 28 вересень 2024, 11:30

В українських банках очікується відчутна зміна курсу готівкового долара – насамперед, у продажу. За прогнозами, протягом наступного тижня (30 вересня – 6 жовтня) вартість американської валюти в них перебуватиме в межах 41,2-41,8 грн. Увечері ж 26 верес...