Готуйтесь затягнути паски: Як підвищення тарифу на розподіл газу позначиться на цінах на продукти

Через підвищення тарифу на розподіл газу збільшаться ціни на товари та послуги для українців, адже виробники закладуть свої витрати на ціни. Також збільшиться заборгованість із комунальних послуг. Про це заявив член економічного дискусійного клубу Олег Пензін, повідомляють Патріоти України.

«Це вдарить і по нас із вами, тому що в ціні товару, який вироблятиметься на українських підприємствах з урахуванням цього газу, рано чи пізно він опиниться у нас з вами на полицях. І ми будемо його оплачувати. Зрештою, кінцевий споживач оплачує все», — сказав він.

На його думку, зростання тарифу на розподіл газу також вдарить по комунальній сфері, де й так важка ситуація, адже існує велика заборгованість за надані послуги. Економіст наголосив, що влада не ухвалюватиме рішення про реструктуризацію боргів підприємств ЖКГ вічно.

«Ми з вами весь час знаходимося в тій борговій ямі. І власне, поки ситуація буде за цінами на газ такою, як вона є, то треба розуміти, що навряд чи люди стануть багатшими, а підприємства ЖКГ знайдуть кошти для того, щоб сплатити борги», — сказав Пензін.

Джерело: РБК-Україна

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...