Готуйтеся, буде облік газу по-новому: Які лічильники потрібно встановити українцям і що треба знати

Газові лічильники, які встановлені та встановлюються в будинках українців, не пристосовані для обліку спожитого «блакитного» палива у енергетичних одиницях, як того вимагає закон, нещодавно затверджений парламентом, передають Патріоти України.

В ексклюзивному інтерв'ю перший заступник голови правління Асоціації постачальників енергоресурсів Євген Нацвін-Степанов нагадав, що обчислювальні прилади розраховані на кубометри, додавши, що перевести Україну на лічильники, які рахують газ у енергоодиницях (кВт-година), — справа нереальна.

«Згідно із Законом „Про забезпечення комерційного обліку природного газу“, встановлення та підключення газових лічильників в Україні потрібно завершити 1 січня 2023 року. Йшлося про прилади, розраховані на кубометри. І ось уявіть, що тепер усі проведені роботи доведеться розпочати знову — демонтувати лічильники старого зразка та встановити нові. Справа, м'яко кажучи, недешева. І це у масштабах цілої країни», — зазначив він.

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...

Оце так: G7 більше не розглядає конфіскацію заморожених активів Росії, - FT

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:57

Повної конфіскації заморожених російських активів більше немає в порядку денному обговорень країн "Великої сімки". Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. Як пише видання, замість повної конфіскації активів G7 шукає менш радикальні, а...