Готуйтеся до гіршого: Відключення світла в Україні можуть тривати всю зиму, - експерт

Енергосистема України в найближчі місяці буде працювати в постійному режимі чергування аварійних відключень і ремонтів. Про це в інтерв'ю "Главреду" розповів директор енергетичних та інфраструктурних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко, передають Патріоти України.

За його словами, протягом осінньо-зимового періоду ситуація з відключеннями світла в Україні буде складною, а в деяких регіонах аварійних і планових відключень може бути більше.

"Система працюватиме у режимі обстрілів, аварійних відключень, ремонтів, знову обстрілів, і так по колу. Така ситуація в нас триватиме протягом осінньо-зимового періоду. У певних регіонах буде більше аварійних і планових відключень, в інших – менше", - зазначив він.

За його словами, Київська, Житомирська, Чернігівська області та Київ – енергодефіцитні регіони, оскільки тут мало виробляють електроенергії.

"Тобто у нас тут мало відповідних електростанцій, теплових станцій. Тому регіон залежить від інших регіонів – він пов’язаний із високовольтними лініями електропередач. І якщо ці лінії пошкоджені, тому і виникають відповідні проблеми", - пояснив Омельченко.

Відключення світла в містах України

На початку жовтня Росія почала масовані атаки по критичній інфраструктурі України. Так, 10 жовтня вранці російські війська масовано обстріляли українські міста. Росіяни влучили ракетами по об’єктах критичної інфраструктури у 12 областях та місті Києві. Згодом ці атаки продовжувались впродовж місяця майже щопонеділка.

У зв'язку з цим в Україні запровадили графіки погодинних відключень світла. Однак через перенавантаження систем обленерго застосовують графіки аварійних відключень.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...