Готуйтеся до "сюрпризів"! В Україні для більшості підвищать пенсійний вік: Скільки доведеться працювати

В Україні вже з 2025 року більшість 60-річних не зможуть вчасно вийти на пенсію. Річ у тім, що середній стаж, із яким українці виходять на заслужений відпочинок, становить 32 роки, при цьому вже за два роки українці, які мають менше 32 років стажу, не зможуть стати пенсіонерами, передають Патріоти України.

До 2028-го вимоги до стажу сягнуть 35 років. У 2023-му потрібно мати 30 років стажу, а з 2024-го вже 31 рік. Вимоги щорічно збільшуються на 12 місяців.

Ті, хто не зможе виконати вимогу, мають працювати до 63 або 65 років. Наразі українці виходять на заслужений відпочинок, маючи в середньому 32 роки стажу. Тобто вже за два роки більшість українців не зможе вчасно отримати пенсію.

Як зрозуміти, чи можу я вчасно отримати пенсію?

На порталі Пенсійного фонду ви можете перевірити, скільки стажу вдалося заробити. Потім варто порахувати, скільки стажу ви встигнете заробити до 60 років. Для пенсії у 65 років потрібно мати щонайменше 15 років стажу.

Зазначимо, що ті українці, які офіційно не працюють, можуть добровільно сплачувати внески до Пенсійного фонду (наразі їхній розмір становить 1474 грн). Тоді їм враховуватимуть стаж. Якщо ви вже досягли 60-річчя і досі не маєте необхідного стажу, тоді за кожен місяць стажу доведеться заплатити 2948 грн.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...