Готуйтеся до "удару": Експерти розповіли, які саме тарифи і наскільки підвищать у 2022-му

В Україні наступного року перерахують убік збільшення кілька тарифів на комунальні послуги. Про це з посиланням на офіційний прогноз динаміки цін повідомило на офіційному сайті Міненерго. Як кажуть аналітики, єдина комунальна послуга, ціна якої, згідно з офіційним прогнозом, не зміниться – електрика, передають Патріоти України.

Газ. Згідно з розрахунками Кабміну "блакитне паливо" для українців у 2022-му подорожчає на 13%. Це, кажуть експерти, викликано в першу чергу світовими тенденціями. Однак, варто врахувати, що тарифи не будуть підвищувати як мінімум до травня нинішнього року, оскільки до цього моменту діють фіксовані річні ціни.

Крім того, подорожчає з 1 січня і доставка газу. Таке підвищення передбачено проектами постанов профільної комісії-НКРЕКП. Збільшення складе в межах 10-30 копійок за кожен кубометр.

Опалення. Разом з цінами на газ традиційно зростає вартість опалення. Газ в собівартості становить близько 80%. Отже, в середньому по Україні за тепло людям доведеться платити на 6% більше. Однак в кожному регіоні і у кожного постачальника ціна буде індивідуальною.

Вода. Вартість водопостачання збільшиться на 11%. Це пов'язано з цілою низкою факторів (дорожчають ремонти, підвищуються зарплати співробітників тощо). Тут також варто враховувати, що для кожного постачальника Ціна вважається індивідуально.

Нагадаємо, раніше співробітники НКРЕКП анонсувала розгляд питання про прийняття рішення, яке дозволить побутовим споживачам отримувати газ на умовах базової річної пропозиції Нафтогазу.

"У зв'язку з вищевказаним та за зверненням ТОВ ГК Нафтогаз України, 9 грудня 2021 року НКРЕКП на своєму засіданні розглядатиме питання про прийняття рішення, яке дозволить побутовим споживачам отримувати газ на умовах базової річної пропозиції ТОВ ГК Нафтогаз України, а саме за ціною 7,96 грн за 1 куб.м (з ПДВ)", - зазначив регулятор.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...