Готуйтеся до удару по кишені! Тарифи на опалення в Україні різко зростуть, озвучено прогноз

В Україні за оцінками експертів тарифи на опалення в більшості міст виростуть на 15-20%. З одного боку, для тепловиків кожен кубометр газу подорожчає на 2,5 грн, з іншого – зросли видатки і на інші складові тарифу. Про це йдеться в матеріалі UBR, передають Патріоти України.

Навіть з урахуванням ціни в 7,4 грн за кубометр з ПДВ, яку хоче домогтися місцева влада, теплокомуненерго (ТКЕ, постачають гарячу воду і тепло) в більшості випадків доведеться подавати заявки на підвищення вартості центрального опалення для домогосподарств.

В опалювальному сезоні 2020/21 тепловики не мали права переглядати тарифи. У чинні розцінки закладено вартість газу в 4,8 грн за кубометр з ПДВ, тобто на 2,5 грн менше. "Послуги теплопостачальників, за оцінками експертів, в більшій частині міст України подорожчають щонайменше на 15-20% щодо опалювального сезону 2020/21", – йдеться в матеріалі.

"Нафтогаз" повинен був до 30 травня надати ТКЕ річні комерційні контракти на газ за ціною 7,4 грн/куб. м, з урахуванням податку на додану вартість (20% ПДВ), і на умовах післяплати. Для Києва це навіть трохи менше від вартості газу, яку закладали тепловики в тариф для споживачів минулої зими. В середньому по Україні – дорожче на 2,5 тис. грн.

Оце так: G7 більше не розглядає конфіскацію заморожених активів Росії, - FT

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:57

Повної конфіскації заморожених російських активів більше немає в порядку денному обговорень країн "Великої сімки". Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. Як пише видання, замість повної конфіскації активів G7 шукає менш радикальні, а...

Крах все ближче: Росія платить рекордні 25% бюджету за параною Путіна, - розвідка США

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:57

"Параноїдальний страх" російського диктатора Володимира Путіна перед нібито спробами Заходу "обмежити владу Росії" призвів до витрат приблизно 25% державного бюджету РФ на мілітаризацію, заявила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс, передаю...