Готуйтеся до удару по кишенях! На початку січня тариф за транспортування газу перерахують: Як це позначиться на платіжках

В Україні з 1 січня може зрости ціна на «блакитне» паливо через підвищення тарифів на його транспортування, передають Патріоти України.

Сума у платіжці залежатиме від двох факторів: як змінять тарифи для облгазів і скільки газу використало домогосподарство. З 1 січня 2022 року облгази перерахують розмір абонплати за формулою: кількість газу, який використали з жовтня 2020 року до жовтня 2021 року, розділити на 12 та помножити на тариф. Тариф і хочуть збільшити.

У Національній комісії у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) повідомили, що ціни справді можуть переглянути, але розраховувати на те, що тарифи підвищиться учетверо, як раніше планували у деяких облгазах, не варто. Мовляв, то були лише «облгазівські бажання».

Видання стверджує, що якщо домогосподарство з жовтня минулого року до жовтня поточного витратило менше газу, ніж роком раніше, то сума у платіжці за доставку «блакитного» палива може і знизитися з 1 січня, але це малоймовірно. Справа в тому, що для доставки енергоносія використовують технічний газ, а ціна на нього значно зросла.

Ціни злетять вдвічі? Як дефіцит какао вплине на вартість солодощів в Україні

середа, 1 травень 2024, 7:44

початку року світові ціни на какао різко збільшилися втричі. За прогнозом експертів, це може вплинути на підвищення цін в Україні, що призведе до зростання у два рази вартості шоколаду. Про це повідомляє Zn.ua, передають Патріоти України.

Що робити, якщо гроші залишились в банкоматі - банк надав пояснення

середа, 1 травень 2024, 6:44

Monobank став об'єктом критики через заяви своїх клієнтів, які стверджують, що після виконання операції зняття грошей у банкоматі, купюри залишаються всередині, а чекати на повернення коштів потрібно 60 діб. Банк пояснив, що такий термін визначається п...