Готуйтеся до удару! Скоро низка продуктів в Україні зростуть у ціні: Експерт зробив сумний прогноз

Восени яйця та м'ясо в Україні зростуть в ціні на тлі відносно помірних цін на сезонні овочі, передають Патріоти України.

Як заявив аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Максим Гопка, овочі з борщового набору будуть доступними. Так, середня вартість цибулі після рекордних показників в 70 грн на початку літа може становити до осені 20-30 грн. Зараз середні ціни на овоч коливаються в межах 14-20 грн/кг, повідомляє "РБК-Україна".

Морква також тримала рекордну вартість (до 50-60 грн) навесні, але зараз продається по 10-14 грн/кг. До кінця осені овоч може коштувати в межах 15-25 грн/кг в опті. У свою чергу оптові ціни на буряк до осені можуть скласти 9-14 грн проти нинішніх 8,5 грн, оскільки пропозиція овоча достатня.

У той же час, за словами експерта, восени може дещо зрости вартість яблук, оскільки цього року очікується низький урожай. Ціни на яйця перейдуть до зростання вже із закінченням сезону наприкінці вересня. Однак цього року поголів'я курей відновлюється, що позитивно впливає на ситуацію на ринку. Зараз десяток коштує приблизно 42-46 грн.

"У холодний період часу 60-70 грн за десяток яєць – це реальна ціна, яка може бути", – сказав Гопка. Експерт також зазначив, що ціни на м'ясо в найближчі місяці можуть збільшитися на 4-5%. За його словами, попит з боку споживачів залишається високим, а логістика та електроенергія дорожчають.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...