Готуйтеся до "удару". В Україні перевірять усіх одержувачів пільг та виплат: Хто втратить допомогу

Міністерство соціальної політики проведе перевірку пільг та допомог і перегляне програми, де є зловживання. Про це заявила міністр соцполітики Марина Лазебна в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна". Вона також уточнила, кому не переглядатимуть пільги, передають Патріоти України.

"Ми проводимо аудит, перевіряємо, будемо впорядковувати. Але, підкреслюю, що пільги, скажімо, АТОвцям, чорнобильцям та іншим вразливим категоріям переглядати не будуть. Ми тільки хочемо впорядкувати і переглянути програми, де є зловживання. Ще не буду конкретизувати, але є певні програми, які створювалися з хорошими намірами і для позитивного ефекту, але насправді, час показав, що там є маніпулювання", – пояснила Лазебна.

За словами міністра, для влади головне, щоб допомога була адресною і щоб ця підтримка мала стимулюючу функцію.

"На сьогодні в країні 30 видів різних виплат і 75 категорій людей мають різні статуси. Тому, ми б хотіли, з одного боку посилити адресність надання допомоги, деякі допомоги уніфікувати, визначити оптимальний спосіб допомоги людині", – додала вона.

Лазебна підкреслила, що важливо, щоб підтримка, особливо та, що надається за критерієм бідності, не мала демотивуючого впливу, тому що людина звикає до постійних виплат з боку держави і не приділяє увагу пошуку роботи, підвищенню своєї конкурентоспроможності на ринку праці.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...